Uffe Ellemann-Jensen om Den Kolde Krig på Comwell Rebild Bakker

0

”Uffe Ellemann-Jensen og Den Kolde Krig” er overskriften på det næste i rækken af foredrag op til åbningen af REGAN Vest – Danskernes Koldkrigsmuseum ved Røde Mølle Vej nær Rebildcentret.

  Nordjyllands Historiske Museum er vi stolte af at kunne byde tidligere udenrigsminister, Uffe Ellemann-Jensenog alle tilhørerne velkommen til det spændende foredrag på 30-årsdagen for Berlinmurens fald, den 9. november, på Comwell Rebild Bakker i Skørping, hvor han blandt andet fortæller om, hvordan Den Kolde Krig har præget hans liv og virke, lyder det fra arrangørerne.

– Mit liv blev formet af Den Kolde Krig, har Uffe Ellemann-Jensen tidligere formuleret det.

Uffe Ellemann-Jensen var soldat, reserveofficer, student, journalist og politiker under Den Kolde Krig – og da den sluttede, havde han været Danmarks udenrigsminister i over otte år. Han har således oplevet Den Kolde Krig med mange forskellige indgangsvinkler.

En vigtig politisk aktør

Uffe Ellemann-Jensen var medlem af Folketinget i perioden 1977-2001, formand for Venstre 1984-1998 og udenrigsminister 1982-1993, for blot at nævne nogle få nedslagspunkter i en lang og betydelig karriere i dansk og international politik.

Som udenrigsminister i statsminister Poul Schlüters regeringer, var Uffe Ellemann-Jensen med til at styre Danmark gennem den sidste og meget varme fase af Den Kolde Krig. En fase med oprustning, stjernekrigsprojekt, Berlinmurens fald og sluttelig Sovjetunionens sammenbrud i 1991.

Klar til at gå under jorden – eller rettere sagt KALKEN..!

Uffe Ellemann-Jensen var således også en af de allervigtigste personer, der skulle med i koldkrigsbunkeren REGAN Vest ved Røde Mølle Vej i tilfælde af, at Den Kolde Krig havde udviklet sig til en regulær og ”brandvarm” krig.

Med alt dette i mente, får publikum til foredraget derfor en helt særlig øjenvidneberetning fra Den Kolde Krig, og de kommer bag om de verdenshistoriske begivenheder på en helt særlig måde.

Foruden foredraget med Uffe Ellemann-Jensen inkluderer billetten Comwell Rebild Bakkers lækre frokostbuffet samt kaffe og kage, så foruden at blive beriget med historiske facts – og måske et par anekdoter med Uffe Ellemann-Jensens kendte glimt i øjet – får deltagerne også smagsløgene forkælet, når det går løs ved frokosttid lørdag den 9. november og tre timer frem.

Billet kan købes online eller på Aalborg Historiske Museum, Algade 48, 9000 Aalborg.

Share.

Der er lukket for kommentarer.