Unge siger nej til gør-det-selv-arbejde

0

Meget tyder på, at de uddannede håndværkere kan glæde sig til på lidt længere sigt at få væsentligt mere at lave.

De unge mennesker i Danmark har nemlig hverken lyst eller energi til gør-del-selv-arbejde.

Eksempelvis er der kun 21% af de 25-29 årige, som selv ordner småreparationer i deres bolig.

I de ældre aldersgrupper er procent-delen af gør-det-selv-folk mere end dobbelt så stor, viser en undersøgelse baseret på over 3.000 interviews med boligejere, som Gallup har gennemført for bolig-interesseorganisationen Bolius.

Endnu større er forskellen på unge og ældre, når det gælder de større vedligeholdelsesopgaver i boligen: Kun 3% af de 25-29 årige klarer disse ting selv, mens det for den ældre del af boligejerne gælder fire gange så stor andel af alle.

Til gengæld er de 25-29 årige rigtig gode til at bede familie og venner om hjælp, når der skal ordnes ting i boligen, viser undersøgelsen.

Som begrundelse for, at de ikke selv kaster sig ud i håndværkeropgaver og lignende i boligen anfører hovedparten af de 25-29 årige, at de synes det er kedeligt, og at de ikke kan overskue, hvordan de skal gribe arbejdet an.

Desværre har den manglende lyst og evne til selv at klare vedligeholdelse, småreparationer og lignende i boligen også dén konsekvens, at mange af de unge menneskers boliger falder unødvendigt meget i brugsværdi og handelspris.

Det er ikke mindst derfor, der i de kommende år forventes at blive en del mere at lave for de professionelle håndværkere rundt omkring i de private boliger.

Hans Henrik Borup Laugesen

hh@vores-avis.dk

Share.

Der er lukket for kommentarer.