Vinder af Vækst- og Udviklingspris i Rebild, Mekoprint A/S, er ”A Great Place to Work”

0

Erhvervsprisen i Rebild Kommune blev uddelt for fjerde gang forleden, ved Rebild Erhvervsudviklingsråds årsmøde. Erhvervsudviklingsrådet besluttede i 2015 at stifte en årlig Vækst- og Udviklingspris, som anerkender enkeltpersoner, virksomheder og organisationer, der har gjort en ekstraordinær indsats for erhvervsudviklingen i Rebild Kommune. Vinderen i år er den 65 år gamle virksomhed, Mekoprint A/S, der har hovedsæde i Støvring og har Anders Kold, barnebarn af grundlægger som administrerende direktør.

Et enigt udvalg står bag valget af årets vinder, og grundene til, at valget faldt på Mekoprint A/S er mange.

Fordobling af medarbejderstyrken

Som lokal virksomhed er en af succesfaktorerne naturligvis, at man bidrager til at skabe arbejdspladser – og Mekoprint har stort set fordoblet sit medarbejdertal siden finanskrisen. I dag beskæftiger virksomheden ca. 550 medarbejdere i Europa, heraf ca. 300 i Støvring og Aalborg. At Mekoprint er et ganske særligt sted at arbejde har de ekstern anerkendelse af, da virksomheden tre år i træk er kåret som en af Danmarks bedste mellemstore arbejdspladser af den globale analysevirksomhed ”Great Place to Work”.  

”Det har krævet en kæmpe holdindsats at nå hertil, så jeg er meget stolt af prisen på hele holdets vegne”, udtaler CEO Anders Kold ved modtagelsen af erhvervsprisen.

Mekoprint A/S har opnået en høj eksportandel gennem store investeringer i både maskiner og mennesker

En anden succesfaktor, som erhvervsudviklingsrådet peger på ved valget af Mekoprint A/S som årets prisvinder, rækker ud over kommunegrænsen. Mere end 60 procent af de løsninger, som Mekoprint hvert år udvikler og leverer, eksporteres direkte til udlandet, og størstedelen af produkterne til de danske kunder eksporteres videre derfra. 

”For at være konkurrencedygtige har vores strategi, siden min farfar grundlagde virksomheden i 1954, været at lytte til kunden, fortæller Anders Kold. ”Ud over at være 100% kundeorienterede har min far, der er uddannet kemiingeniør, altid været enormt teknologiorienteret i de investeringer, der er gjort i Mekoprint gennem årene. Hvis kunden havde særlige ønsker til et produkt, som Mekoprint ikke kunne levere med de nuværende produktionsanlæg, var der aldrig langt fra tanke til handling – og en ny maskine blev købt ind. Det betyder, at Mekoprint i dag er gennemsyret af en særlig lean udviklingskultur, hvor alle bidrager med nysgerrighed, ambitioner, handlekraft og ansvarlighed. løsninger, som den kvalitetsbevidste kunde verden over efterspørger.

Disse fire værdier udgør Mekoprints kerneværdier og rækker tilbage til grundlægger Erland Kold og er og i vores tilgang til den nye teknologi, nye kunder, nye markeder, nye relationer aktivt i spil ved tavlemøder og horisonter. Og netop i mødet mellem mennesket og teknologien opstår der

Digital first

Digitale løsninger er også en måde at komme foran konkurrenterne, og erhvervsudviklingsrådet anerkender med prisen også Mekoprints helt særlige evne til at udvikle digitale løsninger, som sparer på kostbar medarbejdertid. Et eksempel er Mekoprints aktive brug af iPads til 100% papirløst at styre arbejdsgangene i produktionen.

”I et samspil mellem vores produktion og it-afdeling har vi udviklet et it-system, hvor alle tegninger er tilgængelige, og arbejdsprocesser styres. Enhver i virksomheden kan på den måde se ordrestatus i realtid på sin iPad”, uddyber Anders Kold. ”At få besøg af Apple, som gerne ville se, hvordan vi bruger iPads på en helt anden måde end de fleste, var for os bevis for, at vi gør noget helt unikt. Måske på grund af vores store nysgerrighed og handlekraft”, smiler han.

Modtagelsen af erhvervsprisen bliver fejret i Mekoprint med en ekstraordinær fælles tur i biografen og i forbindelse med den daglige fælles morgenpause på tværs af alle administrative og produktionsmæssige specialer. – Vi konkurrerer på høj kompetence i tæt samarbejde mellem alle led, og den udvikles kun igennem åben dialog og fælles fodslag – for ingen vinder priser eller kunder ved at sidde i hver sin silo, fortæller Anders Kold.

”Mekoprint er en utrolig visionær og innovativ virksomheder, der med stor fokus på god ledelse har formået og skabe en vækstorienteret virksomhed i et konkurrencepræget markedet. Mekoprint er altid åbne over for den gode dialog på tværs i Rebild Kommune og bidrager til at skabe de bedste rammer for god erhvervsservice i Rebild”, udtaler Jane Lindberg, Erhvervs- og Turistchef i Rebild Kommune

FOTO: Fra venstre på billedet ses Jane Bejlegaard Lindberg,Rebild Kommunes erhvervs- og turistchef, dernæst tre generationer af Kold-familien, (som for 65 år siden grundlagde virksomheden): Esben Kold, Valdemar Kold (barnebarn) og sønnen Anders Kold, i dag i lederrollen som CEO i Mekoprint A/S, – samt yderst til højre formanden for Rebild Erhvervsudviklingsråd Marianne Westergaard, Spar Nord.

Tidligere vindere af Rebild Kommunes erhvervspris, Vækst- og Udviklingsprisen

• 2018: CAMRO i Nørager, som udvikler og producerer kvalitetsprodukter til skadedyrsbekæmpelse og producerer emner i metal og plast

• 2017: Krastrupsøgaard Gårdbutik, som har skabt et brand inden for slagtervarer gennem åbenhed og en holdning til kvalitet, og som tiltrækker ”kræsne” kunder fra både nær og fjern.

• 2016: Business Park Nord og SAWO delte æren i 2016. Business Park Nord er et kontorfællesskab for lokale virksomheder i Støvring, og SAWO er Nordeuropas største leverandør af lasthåndteringsudstyr.

• 2015: Erhvervsprisen blev stiftet af Rebild Erhvervsudviklingsråd.

Share.

Der er lukket for kommentarer.