Foredrag: Kjeld Hillingsø – bl.a. om REGAN Vest og den kolde krig

0

Generalløjtnant Kjeld Hillingsø udgav i 2004 bogen Trusselsbilledet – en koldkriger taler ud. Nordjyllands Historiske Museum har været så heldige at få Kjeld Hillingsø til at komme og holde et foredrag på Rold Storkro tirsdag aften den 12. juni, med udgangspunkt i egne oplevelser som militær befalingsmand under Den Kolde Krig.

Foredraget lægger sig op Nordjyllands Historiske Museums arbejde med at få koldkrigsanlægget REGAN Vest i Rebild Kommune åbnet for offentligheden. Rold Storkrovar – hvis krigstruslen mod Østdanmark blev for stor – dén mellemstation, regering og regent først ankom til, inden de blev ført videre til bunkeren REGAN Vest.

Reelle trusler, eller…?
Under foredraget vil Kjeld Hillingsø komme ind på,
om truslerne mod Danmarks suverænitet var reelle, og hvordan vi i Danmark, politisk og militært forholdt os til situationen under Den Kolde Krig.
Hillingsø fortæller på baggrund af egne erfaringer om både det militære og politiske system i Danmark – som en del af NATO -ligesom han også behandler Warszawapagts planer, eventuelle brug af atomvåben og vedvarende spionage i perioden.

Verdensbilledet i dag
Afslutningsvis trækkes der linjer til det verdensbillede, vi ser i dag. Er vi mon på vej ind i en ny kold krig?
Museumsdirektør Lars Christian Nørbach vil ved samme lejlighed fortælle om planerne for åbning af REGAN Vest for offentligheden.
Og mon ikke Hillingsø vil supplere med fortællinger fra dengang, anlægget var i drift, og hvor han selv bl.a. var chef for Enhedskommandoen for den nordlige del af NATOs Centralorganisation og Forsvarets Operative Styrke? – Jo da!
Billetter sælges online via nordmus.dk

Share.

Der er lukket for kommentarer.