Hallo-hallo: Støvring-børn bager til fordel for BørneTelefonen

0

Torsdag i denne uge trækker børn fra Støvring i forklæderne, når de deltager i den landsdækkende traditions-kampagne ”Bag for en Sag 2019”. 

Sammen med børn fra resten af landet er de med til at gøre en forskel for børn, som har det svært. Overskuddet fra deres salg af bagværk doneres nemlig til BørneTelefonen under organisationen Børns Vilkår. 

Næsten 50.000 hjulpet i 2018

Sidste år blev det til 49.345 rådgivninger til børn og unge, som ringede op for at få gode råd om alt fra forelskelse og venskaber til mobning, ensomhed og tanker om selvmord.

Flere end 80.000 børn og unge over hele landet kaster sig i år over diverse bageprojekter til fordel for BørneTelefonen. 

Det dufter godt i Kernehuset

SFO Kernehuset på Bavnebakkeskolen i Støvring er en af de mange institutioner, der deltager i Bag for en Sag i år: – Vi har holdt Bag for en Sag flere gange og er glade for både at kunne tilbyde en rigtig hyggelig aktivitet for vores børn og samtidig støtte et godt formål, fortæller Rosa Kristensen fra SFO Kernehuset.        – Vi taler undervejs med børnene om, at der findes en telefon, man kan ringe til, hvis man mangler en voksen, der vil lytte. Vi bager i fire dage og inviterer så forældrene på cafébesøg, hvor de får serveret kaffe og køber kage.

Dermed er børn fra Støvring med til at sørge for, at endnu flere børn og unge i Danmark kan få hjælp på BørneTelefonen hos Børns Vilkår.

Hjælp, hygge og en god snak

Bag for en Sag er en årlig tilbagevendende begivenhed, som startede i 2005. Foruden at både børn og voksne kan have det sjovt med at bage, er Bag for en Sag også en anledning til at få talt om de problemer, som kan fylde hos børn – og så er det en nem måde at engagere børn i at hjælpe andre børn.

– Vi er utrolig glade for den store opbakning fra både børn, unge og voksne ved Bag for en Sag, siger Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår. – Pengene fra det solgte bagværk er med til at sørge for, at endnu flere børn kan komme igennem til en frivillig rådgiver på BørneTelefonen, der lytter og hjælper, når livet slår knuder, understreger han, inden der torsdag breder sig en herlig duft af friskbagte lækkerier i skolefritidsordningen på Bakkeskolen i Støvring. 

Share.

Der er lukket for kommentarer.