Mariagerfjord i Landdistrikternes Fællesråd, – hele Nordjylland er nu med

0

Landdistriktsrådet i Mariagerfjord Kommune har besluttet at melde kommunen ind i Landdistrikternes Fællesråd, som nu repræsenterer 51 kommuner rundt i hele landet, efter Brønderslev i kølvandet på Mariagerfjord har meldt sig ind. Dermed repræsenterer interesseorganisationen over halvdelen af Danmarks 98 kommuner.
Samtlige 11 kommuner i Region Nordjylland er nu med i Landdistrikternes Fællesråd.
De udgør med godt 580.000 indbyggere en tiendedel af Danmarks befolkning.

Formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard siger i forbindelse med Mariagerfjord Kommunes indmeldelse:
– Jeg glæder mig over, at Mariagerfjord Kommune har valgt at melde sig ind og dermed styrke vores arbejde for at skabe et land i bedre balance, blandt andet ved at sikre bedre rammebetingelser for landdistriktskommunerne.

Borgmester-glæde
Mariagerfjord-borgmester Mogens Jespersen (V) er meget tilfreds med at være blevet en del af Landdistrikternes Fællesråd.
– Vi har brug for at samle vores kræfter til fordel for vores landdistrikter og yderområder. Her er Landdistrikternes Fællesråd en vigtig samarbejdspartner og et stærkt bindeled mellem beslutningstagere og landdistrikterne, når det kommer til at udvikle og forbedre den lokale kultur i vores yderområder, siger han.

Vil drage nytte af
fællesrådets erfaringer
Mariagerfjord-borgmester Mogens Jespersen fortsætter: – Jeg ser frem til at drage nytte af fællesrådets store viden og erfaring på området, og ikke mindst glæder jeg mig til samarbejdet.
Landdistrikternes Fællesråd afholder løbende forskellige arrangementer, møder og netværk for relevante medarbejdere og politikere i kommunerne.
Derudover varetager rådet ofte fælleshenvendelser på vegne af borgmestre i landdistrikterne.

FOTO: Mariagerfjord-borgmester Mogens Jespersen:
– Vi har brug for at samle vore fælles kræfter i yderområderne.

Share.

Der er lukket for kommentarer.