Ny frivillig rådgivning tilbyder personlige rådgivningssamtaler og netværks/selvhjælpsgrupper i Støvring.
Nordjysk Alkoholrådgivning som er en del af Foreningen Ædru Livsstils frivillige sociale arbejde starter en ny ”knopskydning” op i Rebild Kommune og tilbyder personlige rådgivningssamtaler og selvhjælpsgrupper for både personer med alkohol eller andre misbrugsproblemer, samt en gruppe for pårørende til disse.
Det er gratis og anonymt at deltage i grupperne sammen med ligestillede og alt der tales om, er fortroligt. Grupperne styres af erfarne ”tovholdere” der selv har haft alkohol/ pårørendeproblematikken inde på livet. Metoden er hjælp til selvhjælp og fælleshjælp, hvor der arbejdes med selverkendelse/indsigt, livsstils- og adfærdsændringer, hvilket giver mulighed for bedre at kunne ændre mønstre, vaner, tankegang, adfærd og livsstil.
Al erfaring viser at det er meget få med alkoholproblemer der kan fa et normalt forhold til alkohol igen, derfor anses afholdenhed som en sikker løsning. Det samme siger erfaringen om andre afhængigheder. Nordjysk Alkoholrådgivning kan hjælpe dig til en ny livsstil, samt en stabil og vedvarende ædruelighed, hvis du deltager i en gruppe sammen med ligestillede, hvor nøgleordene er tillid, mod, villighed og ærlighed.
Hvis du har erkendt, at du har et problem og at dit liv ikke styres af din vilje, men af alkohol eller en anden afhængighed og er du nået så langt at du har mod, lyst og villighed til forandring med et nyt, spændende og bedre liv, så kunne gruppen for personer med alkohol eller andre misbrugsproblemer måske være noget for dig?
Hele familien risikerer at blive ramt
I forhold og familier, hvor der er misbrug, er hele familien ofte ramt eks. forældre, søskende, partner og børn. I gruppen for pårørende er der mulighed for at dele erfaringer sammen med ligestillede, samt tale om de ting der er svært, da fortielser, løgne og personlige nederlag ofte kommer til at udgøre en utålelig del af hverdagen i en familie, hvor der er misbrug.
Hvis du kender en, eller er pårørende til en der har et misbrug/alkoholproblem, eller forælder til et ungt menneske på afveje i misbrug, så kunne gruppen for pårørende måske være noget for dig?
Tilbuddet om at deltage i en gruppe kan også bruges som supplement/efterværn til professionel terapi/ dagbehandling og døgnophold. Ved at deltage i grupperne opnås bedre selvværd, andre livsværdier og forøget livskvalitet. For at komme med i en af grupperne, møder man ikke bare op, men interesserede skal af hensyn til anonymiteten i gruppen, først kontakte Nordjysk Alkoholrådgivning og aftale samtale med gruppens kontaktperson, som kan oplyse yderligere og om mødested.
Grupperne mødes, hver tirsdag fra kl. 18:30 -20:00
Kontakt Nordjysk Alkoholrådgivning for info og rådgivning på telefon: 52 600 674